Spor
Giriş Tarihi : 06-02-2012 18:00   Güncelleme : 06-02-2012 18:00

ASGD Adıyaman İl Temsilciliğine Metin Harıkçı Getirildi

ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan;“Adıyaman ayağı, ASGD için önemli bir ayaktır”

ASGD Adıyaman İl Temsilciliğine Metin Harıkçı Getirildi

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adıyaman Temsilciliği görevine Yeniyol Gazetesi Yazı İşleri Müdürü, Sabah Gazeteci Adıyaman Temsilcisi ve AGAD Genel Sekreteri görevlerini yürüten Metin Harıkçı getirildi.

Birçok ilde olduğu gibi Adıyaman’da da şube açma yolunda ilk adımı attıklarını belirten Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan; “Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, ülkemizin dört bir tarafında örgütlü ve 52 ilde teşkilatı olan en büyük meslek kuruluşlarından bir tanesidir. Adıyaman’da teşkilatlanmamış olması bizler için büyük bir eksiklikti. Biz bu konuda çalışmalar yaptık. Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ile görüşmelerimizi sürdürdük. Dolayısıyla Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ile ilgili Adıyaman’da teşkilatlanma çalışmalarına meslektaşımız Metin Harıkçı’yı getirdik. Buradaki örgütlenmeyi en sağlıklı şekilde birlikte gerçekleştirmeyi düşündük. Adıyaman ayağı, ASGD için çok önemli bir ayaktır. Buradaki meslektaşlarımızla her zaman birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmayı düşünüyoruz. İlk etaptaki görevimiz temsilcilikle ilgilidir. ASGD Adıyaman temsilciliğine Metin Harıkçı kardeşimizi getirdik. Fakat burada hedefi bir koyuyoruz. Anadolu’nun kaderi sadece spor gazeteciliği görevi yapan gazeteciler değil, spor gazeteciliğiyle birlikte mesleğin her alanında aktif görev almaktır. Bu durum her ilde geçerlidir. Dolayısıyla Yazı İşleri Müdürü, Genel Yayın Yönetmeni, Editör ve mesleğin hangi kademesinde olursa olsun, Anadolu’daki meslektaşlarımızın spor yükünü çektiğini de biliyoruz. Bu yüzden sadece spor gazetecilerine yönelik değil, mesleğin her alanında faaliyet gösteren arkadaşlarımıza kapılarımızı açacağız. Adıyaman’da en kısa zamanda şubeleşmek istiyoruz. Tüzüğe göre üye sayısını 20’ye tamamlarsak Adıyaman’daki şubemizi bağımsız bir dernek haline getirmeyi planlıyoruz ve sonrasında dernek adına yürüteceğimiz önemli projeleri hayata geçireceğiz. Metin Harıkçı kardeşimizin koordinatörlüğüyle çalışmalarımızı başlattık. Metin Harıkçı’ya hayırlı olsun diyor, görevlerinde ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.  

ASGD Gibi büyük bir camianın içerisinde yer almaktan onur duyduğunu ifade eden ASGD Adıyaman İl Temsilcisi Metin Harıkçı; “Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, ülkemizin dört bir köşesindeki spor gazetecilerinin, uzun yıllardır uğradıkları haksızlığa, adaletsizliğe karşı bir tepki olarak doğdu. Sayın genel başkanımızın Adıyaman ziyaretinde Adıyaman’da şubelerinin olmayışının büyük eksiklik olduğunu ifade etti ve bizlerle yapmış olduğu istişare neticesinde şahsıma il temsilciliği görevini uygun gördüler. Bizlerde şahsımıza gösterilen güvene layık olma adına basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte el ele verip, ASGD’nin Adıyaman şubesini kurmak üzere çalışmalar başlattık. En kısa sürede şubemizi kurup çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle şahsıma bu görevi uygun gören ASGAD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan’a, Genel Başkan Vekile Yılmaz Karaca’ya ve AGAD Başkanı İbrahim Aslan’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

AdminAdmin