Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 24-12-2017 21:15   Güncelleme : 24-12-2017 21:15

AK Parti 6. Olağan Kongresi Gerçekleşti

AK Parti Adıyaman 6. Olağan kongresi Binali Yıldırım katılımıyla gerçekleşti.

AK Parti 6. Olağan Kongresi Gerçekleşti

İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Yeni Mahalle Spor Salonunda yapılan kongreye,Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Adıyaman'da Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, İlçe Belediye Başkanları ve partililer katıldı.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, kongrede yaptığı açıklamada, “Adıyaman misafirperver, milliyetperverdir. Adıyaman, vefalıdır, karagün dostudur. Adıyaman, bir kardeştir, dil, coğrafya, kültür ayrımı gözetmez. Türki ile, Kürdü ile, Alevisi, Sünnisiyle, Hristiyanıyla, devleti ile, milletiyle barış ve umut doludur. Adıyaman, yolu düşene, gelen geçene, istiklal ve iştikale ışık yakan, gülümser bakan, devletine, milletine yapılan saldırılara karşı dik durur. Güçlünün değil daima haklı ve haklının yanındadır. Adıyaman, barış ve huzurun muhabet ve kararlılığın kalesidir” diye konuştu.

- KONGRE TAZELENME ŞUURU İLE GERÇEKLEŞİYOR

Kongrenin tazelelenme şuuruya gerçekleştiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım ise "Kongremizi büyük bir coşku ile yenilenme, tazelenme şuuruyla burada gerçekleşiyor. Dün Bartın’daydık, Karabük’te kongremizi yaptık. Dava arkadaşlarımızdan size selam getirdik. Bugün sizlerle bir araya gelemeye hasret gidermeye geldik. Buradan serhat şehir Kilis’e geçeceğiz. Her gittiğimiz yerde vatandaşımız bizi coşku ile karşılıyor. Sizlerin sevgisiyle yenileniyor, tazeleniyoruz. Adıyaman, adı gibi insanların yaşadığı bir mekan. Adıyaman 15 yıldır AK Partiyi bağrına basıyor. Adıyamanlılar önde gider. Adıyaman Ak parti teşkilatına teşekkür ederim. Ak kadınlara, Ak gençlere teşekkür ederim. Adıyaman, 2007 seçimlerinde, 2011 seçimlerinde daha da artırdınız. 2007 hak oylamasında yüzde 85 i geçtiniz anayasa değişikliğinde. Yine çok yüksek bir destek ile Adıyaman evet dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletin adamına yüzde 70 ile rekor kırdınız"dedi.

- ADIYAMAN, KENDİNE YAKIŞANI YAPIYOR

Adıyaman'ın kendine yakışanı yaptığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Dışarıdan kurgulanan karanlık oyunları boşa çıkardınız. 15 Temmuz darbe girişimini boşa  çıkardınız. Felaket tellallarını ezip geçtiniz. Adıyaman kendine yakışanı yapıyor. Allah hepinizden razı olsun. Biziler büyük dava neferleriyiz, bu kutlu yolun yolcusuyuz. 2003'ten bugüne Adıyaman’a Türkiye’nin tamamına önemli eserler kazandırdık. Bir Türkiye’yi inşa etmek için cumhurbaşkanımız önderliğinde çalıştık. İnsanımızı yüzünü güldürmek için büyük eserlere imza attık. Aziz Adıyamanlılar Cuma günü mecliste iktidarıyla muhalefetiyle bir araya geldik. 2018 bütçesini görüşmelerini tamamladık. Bu bütçe 65. hükümetin ikinci bütçesi. Ak Parti iktidarının 16. bütçesi. 2018 bütçemiz 763 miyar liraya ulaştı. 2002 de Ak Parti iktidarının ilk bütçesi 120 milyar liraydı. İlk bütçemizle 16’ncı bütçemiz arasında tam 6 kat bütçe ulaştı. 2018’de eğitime ayırdığımız bütçe 2002 bütçesinin tamamından daha fazla. İşte Ak parti farkı. Türkiye için ne kadar önemli işler yaptığını ortaya koyuyor. Daha yapacağımız çok işimiz var. Yeni dönemde gücümüzü artırarak kararlılıkla yürüyeceğiz. Adıyaman’ın hayır duasını alarak çıktık. Her yaptığımız işten Adıyaman ne fayda sağlar bunu düşündük. Bizim dilimiz Anadolunun Trakya muhabbeti, Adıyaman’ın o zarif o ince diliyle harmanlaşmıştır. Biz konuştuğumuz her yerde yunus diliyle gönül diliyle konuşuruz"

-ADIYAMAN'IN İHRACAATI 338 MİLYONA ÇIKTI

 

Adıyaman'ın ekonomideki gelişmelerini değerlendiren Yıldırım, "Dünyada Adıyaman gibi güneşin güzel doğduğu, güzel battığı başka çok az şehir vardır. Türkiye'de dünyanın her yerinden insanlar gönül rahatlığıyla buraya geliyor. O medeniyet değerlerini görüyor. Adıyaman, hep böyle huzurlu, hep sakin olmaya devam edecek. 2002'de Adıyaman sadece 8 milyon dolar ihracat yapabiliyordu. Bugün Adıyaman’da yılda 338 milyon ihracat gerçekleşti. Adıyaman, bu başarıdan dolayı sanayici ve iş adamları ve Adıyamanlıları yürekten kutluyorum"diye konuştu.

- ADIYAMAN'A 11 MİLYAR YATIRIM YAPILDI

Adıyaman'a 11 milyar yatırım yapıldığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"AK Parti döneminde Adıyaman’a 11 milyar lira yatırım yapıldı. Helal hoş olsun. Adıyaman’a 3 bin derslik kazandırdık. Derslik sayısına öğrenci sayısını yarı yarıya azatlık. 65 okul yapılıyor. Samsat’ta bir külliye inşa ediyoruz. Tuz Hanı restore ediyoruz. 15 yılda  Adıyaman’a 40 tane sağlık tesisi kazandırdık. 300 yataklı Doğum ve Çocuk Hastanesi yapıyoruz. Çelikhan’da 40 yataklı hastane ve lojman yapıyoruz. Adıyaman’ın tarihi zenginliklerini ortaya çıkarmak için arkeoloji ve panorama müzesi projesi yapılacak. Tarihi eserler burada sergilenecek. Adıyaman’da tarım yatırımlarında önemli yatırımlar yapıyoruz. Sulama projesine öncelik vereceğiz. Sertifikalı tohumculuk test merkezi kuruyoruz. Çiftçilerimizin merakla beklediği Çetintepe barajı Hamzalar regilatörü devam ediyor. Koçali barajı yapılıyor. İçme suyu sıkıntısını ortadan kaldıracak. Gömükan barajı inşaatı devam ediyor. Siz isteyin biz yaparız. 100 milyon metre küp su hacmine sahip çay inşaatını gerçekleştireceğiz. 15 yılda çağ altlattık. Nissibi köprüsünü Adıyaman’a yaptık. Şehiriçi trafiği rahatlatmak için kuzey çevre yolunu başlatıyoruz"

- HIZLI TREN PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Hızlı tren projesine de değinen Yıldırım, "Gölbaşı için önemli müjde. Şimdi Gölbaşı, Adıyaman, Kahta arasına hızlı tren sözü vermiştik. Yer teslimi yaptık, süreç başladı. Adıyaman’a bu hattı kazandırmış olacağız.  Samsat’ta bir felaket yaşadık bir deprem yaşadık. Evlerini geri yapma konusunda Samsat’ı inşa etmek için yasal engel vardı. Ama sadece Samsat’a yönelik kanun çıkardık. Bütün binaları yapacağız. Tütün ile sorunlarınız artık bitti. En güzel tütünü ekmeye devam edeceksiniz. Adıyaman mermer ihtisas organize sanayi kuruyoruz. Hayırlı olsun. Adıyaman’ın doğal kaynakları daha çok değer kazanacak. Daha fazla istihdam olacak. İş aş olarak gelecek” açıklamasını yaptı.

 

AdminAdmin