Cemiyet
Giriş Tarihi : 27-02-2015 11:58   Güncelleme : 27-02-2015 11:58

AGAD Başkanı Aslan’dan, Eski Milletvekili Köse’ye Tepki

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı (AGAD) CHP Adıyaman eski milletvekili Şevket Köse’nin sosyal medyada bir açıklamasına tepki gösterdi.

AGAD Başkanı Aslan’dan, Eski Milletvekili Köse’ye Tepki

Sosyal Medya bir konu hakkında yorumlar yazan gazeteciye “Benden izin almanız gerekiyor” diyen CHP Adıyaman eski milletvekili Şevket Köse’nin bu açıklamalarını talihsizlik olarak açıklayan Aslan, gazetecilerin fikir ve düşüncelerini bir yerlerden izin olarak açıklamalarının basın özgürlüğü ilkesine ters olduğunu belirtti.
Köse’nin gazeteciler ile ilgili talihsiz açıklamalarının geçmişte de çok yaptığını belirten Aslan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“CHP eski milletvekili Şevket Köse’nin bu vukuatı ilk değil. Geçmişte de bu gibi talihsiz açıklamalarda bulunmuş, cümleler kullanmıştı. Cemiyet başkanı ve bir gazeteci olarak Şevket Köse’nin sosyal medya üzerinden bir gazetecinin kendisi ile alakalı bir yorumda benden izin almanız gerekiyor demesini kabul etmiyoruz. Gazeteciler haberleri ile gündeme gelirler. Televizyonlarda canlı yayın tartışma programlarında, gazetelerde köşe yazılarında veya sosyal medya üzerinde yorumlarını yapan gazeteciler yorum yaptığı kişi ile izin mi alacaklar? O zaman gazeteci kendi analizlerini, yorumlarını yapmalarının ne önemi kalacak? Biz gazeteciler olarak Şevket Köse’nin bu talihsiz açıklamalarını tekrarlamamasını istiyoruz. Gazeteciler hiçkimsenin sözcüsü değildir, yorumlarını bazı yerlerden izin alarak yapmazlar.”

BHA

AdminAdmin