Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 09-03-2018 14:43   Güncelleme : 09-03-2018 14:43

AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Çelikhan ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşları platformu tarafından Cumhuriyet meydanında Afrin şehitleri için Gıyabi Cenaze namazı kılınDI.Operasyona destek için basın açıklaması yapıldı.

AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

İlçe meydanında, Cami İmamının Kuran Tilaveti ile başlayan programda, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Hüseyin Koç bir basın açıklaması okudu. 

Çelikhan halkının Afrin Operasyonuna tam destek verdiğini belirten Başkan Koç, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alacağı her kararın arkasında durduklarını ve duracaklarını söyledi. 

15 Temmuz Destanında nasıl ki Baş Komutan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkıp arkasında yürüdüklerini aktaran Başkan Koç, Suriye Sınırında Daiş,PKK,YPG gibi terör örgütlerine de geçit verilmemesi için Çelikhan halkı olarak gerekeni yapacaklarını söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu sözcüsü Hüseyin Koç,Platform olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlendirme vakfına verilmek üzere ilçede bağış toplayacaklarını belirtti.


Yapılan basın açıklamasının ardından İlçe Müftüsü Murat Kurt, Gıyabi cenaze namazı kıldırıp, Afrin'de savaşan Kahraman askerler için dualar yaptı. 

İlçe meydanının Bayraklarla ve Pankartlarla süslendiği etkinliğe, Çelikhan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Siyasi Parti Başkanları, Kamu Kurumu yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve iki bin kişiye yakın Çelikhanlı katıldı.

Daha sonra araç konvoyu yapıldı.

AdminAdmin