Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 22-06-2017 12:44   Güncelleme : 22-06-2017 12:44

ADIYAMANLI AİLELER AYAD’IN İFTARINDA BULUŞTU

İstanbul Anadolu yakasında yaşayan Adıyamanlı aileler kısa adı AYAD olan Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneğinin iftar programında bir araya gelip tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu.

ADIYAMANLI AİLELER AYAD’IN İFTARINDA BULUŞTU
Ayad yönetim kurulu ile Bayanlar komisyonunun ortaklaşa organize ettiği iftar programına yoğun bir halk katılımı oldu. Adıyamanlıların ve Adıyaman dostlarının aileleri ile katıldığı iftar programı sıcak bir atmosferde gerçekleşti.  
İstanbul Anadolu yakasında Adıyamanı il düzeyinde temsil eden tek dernek olan AYAD’ın Anadolu yakasında yaşayan Adıyamanlıları bir araya getirmesi ve iftar programının aile ortamında gerçeklemesi katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.
İftar programının protokol konuşmalarının gölgesinde kalmaması ve halkın her kesiminden ailelerin katılması açısından Adıyaman STK’ları arasında bir ilk olarak göze çarptı.
İstanbul Sultanbeyli ilçesi Salon Beyaz Köşkte düzenlenen İftar programına bir çok kurum amiri, stk temsilcileri ile çok sayıda bir halk katıldı.
İftar sonrasında Ulusal düzeyde tanınan ve aslen Çelikhanlı olan ünlü Kum Sanatı sanatçısı Ömer Faruk Elmas’ın Kum ile gerçekleştirdiği muhteşem resim gösterisi çok büyük beğeni aldı. Uzun süre alkışlanan gösteri katılımcıları adeta mest etti.
İftar programı ile ilgili açıklama yapan Ayad yönetim kurulu başkanı Sabri Baltacı şunları dile getirdi;
İstanbul Anadolu Yakasında ilk defa düzenlenen iftar programına hemşerilerimiz büyük ilgi gösterdi.  AYAD(Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği) olarak düzenlediğimiz bu programda , hemşerilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşarken aynı zamanda Anadolu yakasında da organize bir sivil toplum örgütünün özelde Adıyaman genelde Türkiye'ye katkısı ortaya konmuş oldu.AYAD bir sivil toplum örgütü olarak birey ile devlet arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sunmaktadır. Bölgede hemşerilerinin sesi olmaya ve diğer sivil toplum dernekleriyle dayanışma içerisinde olmaya özen göstermektedir.
                Anadolu yakasında sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğu gözler önüne serildi. Salonu hıncahınç dolduran bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. İstanbul’un her tarafından geceye katılan sivil toplum örgütü temsilcilerine, bürokratlara ve AYAD dostlarına şükranlarımı sunuyorum. Gecede özel sunumuyla renk katan AYAD üyesi kum sanatçımız Ömer Faruk Elmas'a teşekkür ediyorum.
                "Başarmak için yola çıkanlar,asla yorulmazlar" düsturuyla hareket ederek her gün daha iyi olmak için birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu süreçte kendisine destek olan bütün dost ve hemşerilerimizi AYAD şükranla hatırlayacaktır.
                Bu erdemli yolculukta, katkı sunacak bütün hemşerilerimizle birlikte çalışmak bizleri mutlu edecektir. Daha güzel etkinliklerle buluşmak dileğiyle herkese kucak dolusu selam ve saygılar sunuyorum.
 
 
AdminAdmin