Spor
Giriş Tarihi : 05-09-2012 19:28   Güncelleme : 05-09-2012 19:28

Adıyaman spor'a suçlama''Bu mu Şeffaf Yönetim Anlayışınız?''

www.adiyamanaktuel.com’dan Adıyamanspor Yönetimine Sert Suçlama:

Adıyaman spor'a suçlama''Bu mu Şeffaf Yönetim Anlayışınız?''

www.adiyamanaktuel.com’dan Adıyamanspor yönetimine sert suçlama geldi. 15 Temmuz’da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulda Adıyamanspor’un yeni yönetim kadrosunu oluşturan isimlerin o dönem yaptığı, “Mali tabloda şeffaflık” sözünün aradan geçen süre içerisinde tutulmamasından dolayı sert şekilde eleştirildiği haberde mevcut yönetim istifaya davet edildi.

Adıyaman’da kurulduğu günden bu yana yaptığı çarpıcı haberlerle dikkat çeken www.adiyamanaktuel.com adlı internet haber sitesi bu kez Adıyamanspor yönetimini hedef aldı. Adıyamanspor’un son kongrede yönetimini oluşturan isimlerin mali açıdan şeffaf olmadığını takipçileriyle paylaşan site, taraftarın görüşlerine de yer vererek, yönetim kurulu üyelerini istifaya davet etti. İşte www.adiyamanaktuel.com’un haberi:

Geçen sezon yaşanan yönetim beceriksizliği ile ligden düşen Adıyamanspor’un son can simidi olarak görünen yeni yönetimden de beklentiler boşa çıktı. 15 Temmuz’da gerçekleştirilen Genel Kurul’da yönetime seçilen isimlerin yaptıkları açıklamada, “Artık daha şeffaf olacağız. Mali bütçemizi ve borcumuzu her ay kamuoyuyla paylaşacağız. Bütün taraftarlarımız aldığımız futbolcuya ödediğimiz paraları ve gönderdiğimiz futbolcuda kazandığımız paraları bilecek. Gelir ve giderlerimiz açıkça herkes tarafından takip edilebilecek” gibi sözlerin kısa sürede kandırmacadan başka bir şey olmadığı ortaya çıktı.

Halen milyon TL’lerce borç altında olduğu iddia edilen Adıyamanspor’un kimlere veya kime niçin borcu olduğunu bilmeyen taraftarlarında Adıyamanspor yönetimine zerre kadar güveni kalmadı.

Adıyamanspor’a verilmeyen desteğin gerekçesini şeffaf olmayan yönetim anlayışından kaynaklandığını dile getiren taraftarlar, yeni yönetimi istifaya davet ettiler.

500 bin TL nerede?

3. Lig’e düşmesine rağmen sezon öncesi topladığı yardımlarla, sattığı futbolcularla ve federasyondan gelen desteklerle kasasına sezon başlamadan 500 bin TL’ye yakın bir para giren Adıyamanspor’un bu paraları nerede kullandığı merak konusu oldu.

Türkiye Futbol Federasyonun’dan takımlara yapılan 60 bin TL’lik yardımın yanı sıra, Sanko ile devam eden göğüs reklamından gelen 200 bin TL, AKEDAŞ’tan yapılan önce 30, daha sonra 50 bin TL olan toplam 80 bin TL’lik yardım, Samet Cantürk, Fatih Şerifoğlu ve diğer futbolcuların satışından gelen yaklaşık 160 bin TL’lik gelir ile 500 bin TL’ye ulaşan gelirlerin karşılığında yeni sezon için alınan futbolcuların tamamına yakınının amatörden seçilmesi ve maliyetinin yok denecek kadar az olması, bu paraların akıbetinin daha da merak edilmesine sebep oluyor.

Her fırsatta ekonomik yetersizliklerden dolayı ağlayan kulüp başkanı Növfel Bozdoğan’dan ve onun yönetiminden 500 bin TL’nin hesabını soran Adıyaman kamuoyu, bu kadar paraya rağmen takımı küme düşürenlerden zamanı geldiğinde hesabın sorulacağını da dile getirerek tepkilerini ifade ettiler.

 

AdminAdmin