Köyler
Giriş Tarihi : 16-06-2012 05:12   Güncelleme : 16-06-2012 05:12

Adıyaman’ın Telefon Kodu Kaç?

Ya iki şık arasında kalırsanız…Haber-Yorum: Naif Karabatak

Adıyaman’ın Telefon Kodu Kaç?

Adıyaman’ın Telefon Kodu Kaç?

Adıyaman’ın şehirlerarası telefon numarası 416 ama ya 422’yse? Soru garip gelebilir ama garip değil.

Diyelim Adıyamanlı değilsiniz ve “Kim Milyoner Olmak İstiyor?” yarışmasına katıldınız ve karşınızda Kenan Işık’ın sorduğu sorularla mücadele ediyorsunuz ve tam da bir milyonluk soru geldi.

Telefon jokeri hariç, tüm jokerlerinizi kullanmış, hedefe varmaya da tek bir soru var ve Kenan Işık, tok sesiyle soruyu size yöneltti; “Adıyaman’ın telefon alan kodu kaç?” ve ardından da şıklar sıralandı; 312, 212, 416 ve 422.

İllerin plakasını biliyorsunuz ama şansa bak, telefon kodlarını o kadar da ezbere bilmiyorsunuz ve Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlı Kalecik köyünde bulunan bir arkadaşınızdan yardım isteyeceksiniz.

Telefon bağlanıyor ve karşınızda arkadaşınız; soruyu yönettiniz ve aldığınız cevap 422 oldu. Birkaç saniye sonra bu cevabın yanlış olduğunu görecek ve bir milyarı kaybedeceksiniz. Çünkü doğru cevap 416. Peki Kalecik’teki arkadaşınızın size kastı mı var, hayır! Kalecik’in telefon alan kodu 422. Yani hem arkadaşınız doğru söylüyor, hem yanlış.

Adıyaman burası ve böyle bir durumla karşılaşmanız hiç de yabana atılacak gibi değil.

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlı Kalecik köyü Muhtarı Yusuf Duymuş, muhtarlığında ihtiyaç duyacağı gerekçesiyle bir telefon almaya niyetlenir. Adıyaman Telekom Müdürlüğü bu cevabına olumlu yanıt vermeyince, Duymuş, çareyi Malatya Telekom’a müracaat etmekte bulur ve Malatya, Adıyaman’ın bir köyüne telefon bağlar. Alan koduysa Malatya’nın alan kodu. Yani 422. Şimdi siz iki şık arasında kalsanız, hangi cevabı verirsiniz. Yoksa durur, belki Türk Telekom’un bu duruma ne cevap vereceğini mi beklersiniz. Biz de bekliyoruz.

 

 

AdminAdmin