Sivil Toplum
Giriş Tarihi : 06-04-2016 12:38   Güncelleme : 06-04-2016 12:38

ADIYAMAN EĞİTİM BİR SEN, ÜYELERİNE EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLEDİ

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi bünyesinde bulunan il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın komisyonları ve işyeri temsilcilerine yönelik teşkilat eğitimi programı gerçekleştirdi

ADIYAMAN EĞİTİM BİR SEN, ÜYELERİNE EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLEDİ
.Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen, teşkilat eğitimi toplantısına Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum,Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Baki Öztürk, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Bostancı  ve sendika üyeleri katıldı. Eğitimler öncesinde açılış konuşmaları gerçekleştirildi.
Toplantının açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum hayatlarını dava uğruna sarf ettiklerini, hevesleri uğruna israf etmediklerini vurguladı.
Atilla Olçum Eğitim-Bir-Sen'in dava sendikacılığı yaptığını vurgulayarak, "Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye hedefiyle yola çıktık. Eğitim-Bir-Sen bu milletin idealleri olan, bu konuda sözü ve gücü olan, gücünü ve birikimini teşkilatlarından alan sendikadır. Kurulduğumuz günden bu güne kadar insana dair her şeyi önceledik. İnsanların en hayırlısı, insana faydalı olandır anlayışını içeren kültür sendikacılığı yaptık. Bütün dünyevi tabuları kırarak ve yıkarak, yarına dair yeni şeyler söyleyerek sendikacılık yaptık. Eğitim-Bir-Sen büyüklüğünü sadece üye sayısından alan bir sendika değildir. Bu sendika bir avuç üyesi varken de yine bu kadar büyüktü. Çünkü biz büyüklüğü kelle sayılarına indirgeyen bir sendika olmadık olmayacağız.
Hayattan tasarruf edilemez; ya bir dava uğruna sarf edilir, yada arzu ve hevesler uğruna israf edilir. Bizler eğitimciler olarak aynı devasa gövdenin üzerinde birbirine kenetlenmiş elleriz. Bizler yeryüzünün ete ve kemiğe bürünmüş aileleriz. " ifadelerini kullandı.
Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur-Sen Adıyaman Temsilcisi Ali Deniz ise konuşmasında, "Salt ücret sendikacılığının tuzaklarına düşmeyen, kuruş değil duruş sendikacılığı yapan teşkilatız. Sendikal mücadeleyi çalışanların özlük haklarını ve özgürlüklerini savunanın, sosyal ve mali kazanımları gelişmenin yanı sıra, eğitimi insanı arifleştirmenin, müfredatı ülkeyi maarifleştirmenin, şehri sokak sokak medenileştirmenin ve dünyayı kardeşleştirmenin bir aracı olarak görüyoruz.Yeniden büyük Türkiye ve adil bir dünya hedefiyle her dönemde ayrıştırıcı anlayışlara karşı birleştirici ve bütünleştirici olduk. Bu yolda sorumluluk almaktan çekinmedik. Etnik, mezhepsel, ideolojik sendikacılık yerine hizmet, kültür ve değerler sendikacılığı yaparak erdemli yolculuğumuzu devam ettirdik ve bu yolculuğumuzu sürdüreceğiz" diye konuştu.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise yaptığı konuşmada, "Anadolu'nun İslamlaşmasında, Peygamber Efendimizden itibaren gelen Ahiliğin içerisinde eğitimcilerde birlik ve dirlik içerisinde bu organizasyonda yer alıyorlar. Dünyayı istila etmeye başlamış olan, zaman zaman bizleri de şok dalgalarıyla milli irademizi kontrol altında tutmaya çalışan taraflar var. Büyük olmazsak, birlikte olmazsak dalgalara karşı duramayabiliriz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi Kurucu Başkanı Mehmet Dağtekin ve üç dönem şube başkanlığı yapan Gaffariİzci'yeplaket verildi.
Verilen aranın ardından eğitimlere geçildi.
 
AdminAdmin