Siyaset
Giriş Tarihi : 17-03-2016 12:25   Güncelleme : 17-03-2016 12:25

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil FIRAT, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü Mesajı
“Çanakkale Zaferi, bir hilal uğruna, şahlanan bir milletin bağımsızlık ve egemenlik aşkıyla elde ettiği, varını yoğunu ortaya koyarak, dünyayı hayrete düşüren ve tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır. Bu zafer, ecdadımızın Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sunni demeden kenetlenerek, milletimizin gücünün, iman ve azminin açık bir göstergesidir. Çanakkale’ye geçilmez dedirten bu destan, milletimizin inanmışlığı, birlik, beraberlik ve kardeşliği ile yazılmıştır.
Çanakkale'de canıyla, kanıyla ve bütün değerleriyle var olma mücadelesi veren dedelerimiz, ümitsizliğe düşmeden, en mukavim ve sağlam istihkâm olan göğüslerini siper ederek, bu toprakların bütünlüğü için hep birlikte mücadele etmiştir. Bizde, onların bu onurlu mücadelesine saygı duyarak, canları pahasına bize bırakmış oldukları bu mukaddes emanete hep sahip çıkacağız. Çanakkale ruhunun canlı kalması, bu uğurda ödediğimiz acı bedellerin bundan sonra gelecek nesiller tarafından bilinmesi ve yaşatılması, ülkemiz ve milletimizin aydınlık geleceğinin güvencesidir.
Bu vesileyle; 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünü kutluyor, bu anlamlı günde, zaferin yalnızca inananlara nasip olacağı şuuruyla savaşan şehitlerimizi ve her zaman büyük bir gönül borcuyla yüreklerimizde taşıdığımız vatanın ve milletin özgürlüğü yolunda can vermiş tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle tekrar yad ediyorum." dedi.
 
AdminAdmin