Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 17-05-2017 01:34   Güncelleme : 17-05-2017 01:34

15 TEMMUZ ŞEHİTLER CAMİİ TEMELİ ATILDI

Çelikhan’da yapımına başlanılan 15 Temmuz Millet Şehitleri camii temeli dualarla atıldı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER CAMİİ TEMELİ ATILDI
Geçen yıl  Ekim aylarında yer kazınılarak hazırlığına başlanılan cami için Çelikhan esnafları 800 bin lira para toplanılmıştı.
Esnafların bir bölümü taahhüt ettikleri paraları öderken, geri kalan esnafların önümüzdeki günler  içinde taahhüt ettikleri paraları ödeyecekleri belirtildi.
Caminin plan ve projesi uzman bir ekip tarafından hazırlanırken, caminin kaba inşaatına 1milyon 250 bin lira harcanacağı bildirildi.
İlçe Müftüsü Murat Kurt’un açılışta yaptığı dua ile başlayan temel atma töreninde
Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, Çelikhan’ın girişine yapacakları bu camii için hayırseverlerin  yardımlarını beklediklerini söyledi.
Çelikhan esnafının ciddi manada hassasiyet gösterip yardım ettiğini belirten Kaymakam Kaya, Çelikhan esnafına bu duyarlılıkları için teşekkür ettiğini söyledi.
Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut cami yapımında Kaymakam beyin büyük emekleri olduğunu halkında üzerine düşen görevi yaptığını belirtti.
 Camii inşaatı için esnafların gerekli desteği verdiğini  belirten Başkan Bulut halkın desteği ile birlikte caminin en kısa sürede bitirlmesi için çalışacaklarını belirtti.
Yapılan duaların ardından kurban kesilerek caminin temeli atıldı.
 
AdminAdmin