Siyaset
Giriş Tarihi : 12-03-2016 02:04   Güncelleme : 12-03-2016 02:04

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil FIRAT, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulüdolayısıyla bir mesaj yayınladı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı

“Milletimizin varlığı, hürriyeti ve istiklali olan İstiklal Marşımızda, bu milletin gücü, imanı, destanlaşmış kahramanlığı, bağımsızlığı ve şanlı tarihi yatmaktadır. Her kelimesinde aziz milletimizin her ocağında çıkan her şehit ve gazinin emaneti vardır. Milletimizin bir arada birlik ve beraberlik içinde olmasının en büyük ispatıdır. Milletimizi tek fikir, tek amaç etrafında birleştiren, milli değerimiz İstiklal Marşımıza ve Bayrağımıza saygı duymak, gönlümüzde ve hayatımızda yaşatmak en büyük görevimizdir.

Sırtına giyecek bir paltosu dahi olmayan, hatta İstiklal Marşımızın mecliste kabul edildiği gün, cebinde Zonguldak mebusu Hayri Beyden borç aldığı 2 lira parası olan, ordunun marş için ortaya koyduğu mükafatıkabul etmeyip, daha sonra tamamını darülmesai adlı Hilâl-i Ahmer'e bağışlayan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, sadece büyük bir şair değil, büyük bir fazilet ve hamiyet sahibi bir insandır. İstiklal Marşını Kurtuluş savaşının zor ve karanlık günlerinde, halkın ve ordumuzun manevi desteğe ihtiyaç duyduğu bir zamanda yazdı.

Bu vesileyle, İstiklal Marşımızın kabulünün 95. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal veMilli Şairimiz Mehmet Akif Ersoyolmak üzere, bu ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, rahmetler niyaz ediyorum.” dedi.

 

 

AdminAdmin