Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 09-01-2018 10:20   Güncelleme : 09-01-2018 10:20

“Tek Derdimiz Adıyaman’a Daha İyi Hizmet Edebilmek”

Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Mercan TV ekranlarında yayınlanan ‘Aloğlu ile Bakış Açısı’ programına katılarak, gündemle ilgili soruları bir bir cevaplandırdı.

“Tek Derdimiz Adıyaman’a Daha İyi Hizmet Edebilmek”
Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Mercan TV ekranlarında gazeteci-yazar Mustafa Aloğlu tarafından hazırlanıp-sunulan ‘Aloğlu ile Bakış Açısı’ programına konuk oldu. Programda, göreve yeni getirilen başkan danışmanından belediye tarafından devam eden ve hazırlanan projelere kadar merak edilen tüm sorulara açık yüreklilikle cevap veren Başkan Kutlu, tek dertlerinin Adıyaman’ı nasıl biraz daha ileriye götürebilmek olduğunu söyledi.
Programın ilk bölümünde,göreve yeni getirilen Başkan Danışmanı Uğur Yalçınkaya hakkında sorulan soruları yanıtlayan Başkan Kutlu, Yalçınkaya’nın bir danışmanlık şirketinde yönetici olduğunu ve kendisinin de bu şirket tarafından hazırlanan projeleri beğendikten sonra Yalçınkaya’ya danışmanlık hizmeti alma teklifinde bulunduğunu dile getirdi. Bazı kesimler tarafından ortaya atılan kayyum dedikodularının gerçeği yansıtmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Kutlu, yapılan görevlendirmeden genel merkezin dahi haberinin olmadığını belirterek şunları söyledi: “Adıyaman Belediyesi olarak, bütün belediyelerin yıllar önce aldığı danışmanlık hizmetini almak için bir şirketle anlaştık, ancak bu anlaşmamız belli kesimler tarafından dedikodu malzemesi olarak kullanıldı. Dedikodu çıkaran kesim bu görevlendirmeyi önce kayyum, sonra gizli kayyum, en son da görevden alınmaların bir çeşidi olarak yorumlayıp ortalıkta konuşmaya başladı. Bunu kimlerin yaptığını tahmin edebiliyoruz. Bunlara söyleyecek ve dedikodularına cevap verecek bir durumumuz yok. Ancak hemşehrilerim şunu iyi bilsin ki, Adıyaman Belediyesi’nde bir tane başkan vardır, o da Hüsrev Kutlu’dur. Benim üstümde mutlaka makamlar var. Genel Merkezimiz var, parti teşkilatımız var,bunlarla istişare ettiğimiz konular da oluyor, ama belediye içinde kimsenin başkandan fazla yetkisi yok. Bu konu farklı yerlere çekilmesin. Bizim tek derdimiz Adıyaman için güzel hizmetlere imza atabilmek. Eğer bu çalışmalar güzel giderse Adıyaman’ın, partimin ve ülkemin lehine olur. Aksi halde hepimiz zarar görürüz. Şu ana kadar danışmanlık hizmeti aldığımız şirketten ve bu şirketin yöneticisi olan Uğur beyden yararlı çalışmalar gördük. Eğer ihtiyaç duyarsak yeni firmalarla da anlaşa biliriz.”
Programın ikinci bölümünde ise Adıyaman Belediyesi tarafından devam eden ve projelendirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Kutlu, göreve geldiklerinde 320 milyon TL’yi aşan borcu 200 milyon TL’nin altına düşürdüklerini söyledi. Başkan Kutlu, “Adıyaman’a en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hedefimiz, görev süremiz boyunca birçok önemli projeyi hayata geçirmek ve buna rağmen aldığımız borç miktarının üzerine çıkmadan belediyeyi devretmek. Bu anlamda ilk yıllarımızda şehrimizin temel sorunlarından olan altyapıyı baştan sona yeniledik. Daha sonra asfalt dökmedik sokak bırakmadık. Şimdide şehir merkezinde genel bir kaldırım yenileme çalışmasına başlıyoruz. Bu temel projelerin yanında, eski otogarın yerine yapacağımız Kültür Merkezi’nin ön proje çalışmasını tamamladık. Bu yıl içerisinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. Kültür Merkezi ile birlikte Hükümet Konağının yerine yapılacak olan meydan projemiz ile yeni belediye binası projelerimiz de hazır. Ayrıca yapımı devam eden parklarımızın da tamamlanmasıyla şehrimiz bambaşka bir yapıya kavuşacak. Şehrimiz de imar sorununu çözmek için başlattığımız yeni imar planını da hiçbir ranta müsaade etmeden askıya çıkardık. Gerekli itirazları alıp, değerlendirme aşamasına getirdik. İnşallah en kısa sürede itirazlar sonuca bağlanacak.  Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda da, hak sahipleriyle görüşmelere başladık. Bu görüşmelerimizinhem belediyemiz, hem de vatandaşlarımız açısından memnuniyetle sonuçlanacağına inanıyorum. Sümer meydanındaki trafik sorunu da kentsel dönüşümle çözülecek inşallah” diye konuştu.
 
AdminAdmin