Sivil Toplum
Giriş Tarihi : 05-05-2016 23:37   Güncelleme : 05-05-2016 23:37

“KARİYER DEĞİL KARAKTER ODAKLI EĞİTİME GEÇİLMELİDİR”

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Ali Deniz: “Kariyer değil karakter odaklı eğitime geçilmelidir”

“KARİYER DEĞİL KARAKTER ODAKLI EĞİTİME GEÇİLMELİDİR”
Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi yerel eğitim sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin üretilmesi maksadıyla Adıyaman’daki 130 okul müdürünün katıldığı bir toplantı düzenledi. TPAO Bölge Müdürlüğü’nün Cendere Lokali’nde gerçekleştirilen toplantıda yerel ve ulusal eğitim sorunları tartışılarak çözüm önerileri görüşüldü. Adıyaman’ın eğitim ve öğretimde başarısı çıtasının yükseltilmesinin temel hedef olduğu tespitinin yapıldığı toplantıda Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz “Eğitim sisteminin hastalıklı yapıda olduğunu, sistemin kariyer odaklı insan yetiştirme merkezini karakter odaklı bir eğitim sistemine dönüştürmek için Mücadelemizi sürdürüyoruz. Kuruş değil duruş sendikacılığı yapıyor, hizmet sendikacılığının Türkiye’de bugüne kadar görülmeyen örneklerini veriyoruz. Bütün bu çalışmalarımızla millet ve memleket davası bulunmayan diğer sendikaların ezberini bozuyoruz. “ dedi.
Şubat soğuklarında ter dökerek bugünlere geldiklerini, duruş ve akademik hizmet sendikacılığı yaparak bir milyon üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük sendikası olduklarını söyleyen Ali Deniz ulusal ve uluslar arası gelişmelere kör bakmayarak anında refleks gösterme kabiliyeti sergilediklerini vurguladı. Türkiye’nin demokratikleşme sürecine seyirci kalmadıklarını bu anlamda Yeni Anayasa Platformunu kurarak sivil anayasa için aktif sorumluluk aldıklarını ifade eden Deniz, “ham demokrasiden tam demokrasiye geçiş bizimle yaşanacaktır” iddiasında bulundu. İstikrar sahibi büyük Türkiye’nin kapılarını hizmet ederek araladıklarının altını çizen Deniz, “kapıyı bir dönem yüzümüze kapatanların atılan büyük adımlardan, elde ettiğimiz kazanımlardan, öncü medeniyet büyük Türkiye tasavvurumuzdan duydukları rahatsızlık tesadüf veya tevafuk değildir. Büyük Türkiye’nin, kadim ve öncü medeniyet tasavvurumuzun karşısında duran her engeli hep birlikte omuz omuza vererek aşacağımıza inanıyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Tasavvurumuzun gerçekleşmesi eğitimle mümkündür. Eğitim öğretim ortamının iyileştirilmesi, kronikleşmiş sorunlara çözüm üretilmesi ve yetkili mercilerle temas edilerek çözüme kavuşturulması sendikacılık anlayışımızın temel hareket noktasıdır. Bu anlamda verdiğimiz mücadele 19. Milli Eğitim Şurası ve 3. Dönem toplu sözleşmesinde neticesini vermiştir. Ancak okul yöneticilerimizin mali ve özlük hakları ile ilgili olarak düzenleme gerektiren bazı yasal sorunları hala çözüm bekleyen sorunlarımız arasında yerini korumaktadır. Okul Müdürleri arasındaki ek ders adaletsizliğini, nöbet ücreti sorununu, okulların bütçe, güvenlik vb sorunlarını Kamu İdari Kurulu ve Kamu Personeli Danışma Kurulu’na taşıdık. Bu sorunları bu kurullarda çözüme kavuşturmak için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Çünkü Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak çözüm masasını toplu sözleşmeden ibaret görmüyor, sorunların görüşüldüğü her alanı bir çözüm fırsatı olarak algılıyoruz. Bundandır ki kazanımlarımız toplu sözleşme ile sınırlı kalmadı.
Kariyer odaklı eğitim yerine karakter odaklı eğitime geçilmesinin ülkemiz için elzem olduğuna inanıyoruz. Bu geçişin sağlanması müfredatın ve ders programlarının köklü bir değişimden geçmesi ile mümkündür. Müfredat ve ders programları ile ilgili çalışmalarımızı 19. Milli Eğitim Şurası’nda gündem yaparak tekliflerimizi dile getirmiştik. Bu önerilerimizin hayata geçmesi ile birçok sosyal soruna da çözüm getirmiş olacağız.”
Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi’nin okul yöneticileri ile buluşması karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.
 
AdminAdmin