Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 02-10-2017 09:59   Güncelleme : 02-10-2017 09:59

“BU YASA ÇIKAR İSE ÇELİKHAN’DA YAŞAM OLMAZ”

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, bu yasanın çıkması durumunda Çelikhan ilçesinde yaşamın olmayacağını ilçenin %80 oranında boşalmak zorunda olacağını söyledi.

“BU YASA ÇIKAR İSE ÇELİKHAN’DA YAŞAM OLMAZ”
Çelikhan halkının tek gelir kapısı olan tütünün yasaklanması ile birlikte ilçede sonu düşünülmek bile istenmeyen bir durum doğacağını kaydeden Başkan Bulut, Hükümetimizin bu kanun tasarısını bir kez daha düşünmesini ve bu bağlamda hareket etmesini istedi.
Çelikhan halkının kanuni düzenleme bekler iken böyle yasak ile karşı karşıya kalacak olmasının kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Bulut yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti:
“İlçe halkımın tek geliri tütündür. İlçe halkının ortalama 2000 metre kara kazma kürek ile açılmış tarlası var. Bu tarlalara tütün dışında hiçbir ürün ailenin geçimini sağlatmıyor. Tütün ürünü çok zahmetli ve meşakatli bir iştir. Hükümetimiz bu kanun tasarısını bir kez daha değerlendirmesi ve ağır yaptırımları içeren kısımları iptal edip üreticinin önünü açan maddeler eklemesini bekliyoruz.
Eğer bu kanun tasarısı yasalaşırsa ilçe halkımın göç etmesinden başka seçeneği kalmayacaktır. İlçede kamu görevlileri dışında kimse kalamaz. İlçe ilçelikten düşer. Ne esnafı ne sanatkarı ilçede iş yapamaz. Çünkü halkın tek geliri budur.” Dedi.
 
AdminAdmin