Cemiyet
Giriş Tarihi : 24-07-2017 09:05   Güncelleme : 24-07-2017 09:05

“Basın Demek Özgürlük Demektir”

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan "24 Temmuzun basında sansürün kaldırılışının yıldönümü" olması münasebetiyle bir açıklama yaptı.

“Basın Demek Özgürlük Demektir”
Basın demenin özgürlük demek olduğunu ifade eden AGAD Başkanı İbrahim Aslan Özgürlüğün yolunun da sansürün olmamasından geçtiğini söyledi.
Gazetecilerin mesleklerinitam olarak yapabilmesi, tam bağımsız, hiçbir dayatma ve sansürün olmadan yapmadan geçtiğini belirten Aslan konu ile ilgili şunları söyledi: “Her platformda gazeteci meslektaşlarımızın sorun ve sıkıntılarından bahsediyoruz. Türkiye’de gazeteciler çok önemli olan görevlerini, kamu adına yaptıkları mesleklerini gerek ekonomi anlamında, gerekse de özgürlük anlamında çok zor şartlar altında yerine getiriyorlar. Yerel anlamda da ulusal anlamda bu durum aynı. Bunca zor şartlarda yaptığımız gazetecilik mesleğimize bir de sansür uygulanınca mesleğimizi yapmamızimkansız hale gelmektedir. Bu nedenle Basında Sansürün kaldırılışını ciddi anlamda önemsiyoruz ve bunun kağıt üzerinde değil de uygulamada olması gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Bizler meslektaşlarımızın çalışma koşullarını ekonomik, sosyal ve ahlaki yönden en iyisi olana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu nedenle AGAD olarak meslektaşlarımızın 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü’nü kutluyor, tüm gazeteci meslektaşlarımın görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.
 
AdminAdmin